Thursday, September 9, 2010

salam aidilfitri!!!

by : ana_muslihah

Bismillahirrahmanirrahim..

Sedar x sedar, ramadhan yang dinanti selama ini akan meninggalkan kita bila maghrib menjelma. Pasti perasaan sedih menyelebungi hati-hati mereka yang merinduinya, beramal di dalamnya, memanfaatkannya. Namun apakah kita tergolong di dalam golongan itu? Ramadhan yang di dalamnya ada lailatul qadr di mana malam istimewa ini menyamai malam seribu bulan. Bulan mulia ini yang pahala amalan berlipat ganda. Mampukah kita temui dalam bulan-bulan selainnya? 

Ramadhan ini..
Apakah akan ada kesempatan untuk kita bertemu dengannya pada tahun depan? Andai kita tahu ini ramadhan terakhir buat kita, biarlah baki beberapa minit pun, pasti kita manfaatkan kesempatan yang Allah kurniakan ini sekualiti yang mungkin. Allah..Andai itu benar???

Di kesempatan ini , ampun maaf dipinta anadai selama ini terkasar bahasa, tersalah perilaku, terguris hati dalam pergaulan, persahabatn, bergerak kerja dan lain-lain.
Moga dengan maaf itu mengeratkan lagi ukhwah yang telah terbina.Di hari kemenangan ini, kunjungilah sanak saudara, jiran tetangga dan sahabat handai yang menjadi tulang belakang dalam perjuangan diri kita.


Buat Mama, Abah, Abendi, Kakak, Abencik, Ayu dan Nana.Maaf atas segala silap dan salah kerana diri ini amat kerdil dan melakukan banyak kesilapan pada kalian.

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI.. Moga aidil fitri kali ini memantapkan lagi ukhwah kita semua. Wassalam..

No comments:

Post a Comment