Wednesday, October 27, 2010

kubahagia hari ini..

by : ana_muslihah
Bukan rekaan bukan dibuat-buat. Namun perasaan ini rasa lapang dan sangat gembira usai bersama adik-adik di surau tadi. Memori lama bersama sahabat-sahabat tercungkil kembali. Huh, hanya yang melalui tahu apa yang kami lakukan sem lepas. Saban hari terutama study week bersama sahabat-sahabat tersayang.

Namun bukan itu objektifnya. Coretan kali ini cuma ingin menyampaikan rasa ketenangan di hati apabila kita melakukan ibadah bersama-sama. Walaupun ia singkat dan sekejap namun ia menenangkan diri ini disaat diselubungi dengan assignment dan test yang menimbun.

Moral of the story, ingatlah, ilmu tanpa amal ibarat pokok yang tidak berbuah. Diri ini masih cetek ilmunya, namun perasaan untuk mencurahkan segala apa yang ada di dalam dada ini untuk kebaikan bersama.Bukan aliran agama tidak boleh menjadi alasan untuk kita menyampaikan ilmu Allah.
Kedua, ukhuwah fillah(persahabatan kerana Allah) itu sangat complex untuk didefinisikan, namun percayalah salah satu cara untuk membentuknya adalah dengan makan, tidur dan solat secara berjemaah.Disitu keakrabannya akan bertambah.


Terima kasih adik-adik kerana membuatku gembira hari ini.Alhamdulillah..

No comments:

Post a Comment