Tuesday, April 19, 2011

salam imtihan buat shbt seperjuangan(",)By : ana_muslihah1190


Salam imtihan buat semua sahabat2 di IPTA seluruh tanah air. Moga target sudah terpapar di dinding2 dan meja study. Azam juga sudah terpahat di hati. Jangan pernah difikir penat lelah yang terpaksa kita lalui. Ingatlah dan bayangkan saat sewaktu berjaya nanti. Masing-masing punya peranan yang masing2 di medan sendiri. Moga semua 'Pass with flying colours'.


Maaf dari diri ini yang mempunyai banyak cacat celanya. Lebih dekat-dekatkan diri dengan Allah di saat ini supaya hati bersih dan mudah menerima ilmu. Doa usaha dan tawakal itu penting.
Tapi perlu lah dengan disertakan dengan 'enthusiasm' ;


' Seorang lelaki bertanya kepada Nabi SAW ; "Biarkan untaku dan aku bertawakal?" Nabi menjawab, "Ikatlah ia dan bertawakallah."
[Riwayat Ibn Hibban]


 Jangan lengahkan masa kerana belum tentu kita punyai nikmat kelapangan di kemudiannya.


":Apabila kamu berada pada waktu petang, janganlah kamu menunggu tiba waktu pagi. Apabila kmau berada pada waktu pagi, janganlah kamu hanya menunggu waktu petang. Dan ambillah kesempatan masa sihatmu untuk persiapan masa sakitmu, dan masa hidupmu untuk persiapan kematianmu".
[Hadith riwayat al-Bukhari]


Jangan lupa minta restu dan doa abah dan ibu keran jika ibu bapa redha pada kita, bermakna Allah akan redha pada kita, tetapi sekiranya ibu bapa tidak redha pada kita, maka Allah takkan redha pada kita.


Doakan kejayaan bersama..

No comments:

Post a Comment