Friday, January 15, 2010

hari wanita...


by : ana_muslihah

bismillahirahmanirrahim..

setelah lamer dirancang sejak sem lepas lagi..namun bru smlm bru program ini dpt dilaksanakan.. ana amat terharu dgn sahabat2 yang sanggup korbankn masa mereka demi progrm nie.. x luper juge pada akhawat dri ktf..jazakillah kalian..
antara activity kami : sesi taa'ruf, solat jemaah, tygn video, fiqh wanita, muhasabah diri, riadah, ldk, dhuha, bacaan al-Mulk & maa'thurat..

Namun x semudah yang disangka..byk halangan yg kami terpaksa harungi dlm menjayakan progrm hari wanita ni.. Tapi itu semua adalah cbrn...Melalui program nie, ana dapat kenal shbt2 ana dgn lebih rapat dan pastinya membuatkan ana raser bertambah sayang pada mereka..

Apa yang ana raser menjadi tggjwb ana untuk smpikan pada mereka sedikit sebyk telah terlaksana walaupun hakikatnya, ia sgtlah byk lagi..Tapi sekurg2nya ana nak mereka tahu yg ana sgt sayang mereka sbb itu ana tegur dn ajak mereka hadir sama..Tapi setiap segala seuatu itu dri Allah..kiter x mampu nak cmpakkan hidayah pada org laen yg kita syg kerana itu adalah urusan Allah..Tetapi kita tetap perlu berusaha untuk menyampaikan segala ilmu yang kita ada.. kerna rasulullah s.a.w. bersabda sampaikanlah dariku walau satu ayat pun.. & ilmu tanpa amal ibarat pokok yang tidak berbuah..

Kalou sahabat sedar tentang tugas kita sebagai khalifah Allah di muka bumi ini, kita tidak akan ada maser untuk rehat kerana setiap segala sesuatu akan dipersoalkan kelak di akhirat nnti..

Ya Allah, sesuangguhnya, aku sgt2 sygkan sahabat2ku ya Allah. Berilah limpahan iman &keindahan tawakal kepada mereka..Jika kami mati ya Allah, matikanlah kami sebagai para syuhada dlm memperjuangkan agamaMu.

Jika ukhwah kita ini ukhwah fillah... Izinkanlah aku menegur kalian di waktu kalian terleka..Dan kalian silalah tegurku di saat diri ini jauh dri jlnNya...Kerana aku x mahu persahabatan yang indah ini bertukar menjadi permusuhan kelak berhadapan dgn Allah nnti.. Nauzubillah..

Ukhwah fillah abadan abada..
Persahabatan kerana Allah selama-lamanya...

wallahu'alam..

1 comment:

  1. alhamdulillah..mulia sgguh hati anti..ana doakan anti b'jaya dunia & akhirat..ameen..

    ReplyDelete